ATT MINNAS MED FOTOGRAFIER
BARN VÄXER SÅ FORT
Tiden med barn går fort, alldeles för fort. Mitt jobb är att frysa den tiden och skapa bilder som ni kan gå tillbaka till under lång tid.
Jag tänker att barn behöver tid. Därför är det aldrig stressigt vid en fotografering med mig. Barnet får ta den tid som det krävs för att bekanta sig med mig och nya miljön, först då kan vi få de naturliga bilderna när barnet är sig själv och avslappnad. En barnfotografering tar mellan 30-60 min. Vi pausar emellanåt. Jag leker gärna lite med era små för att få de att slappna av.
Ibland händer det att barnen frågar om jag vill följa med dem när de är på väg hem. Jag minns också en återkommande pojke som fotat julbilder med familjen i tre år. Tredje året frågade han vart den där julbilen är som brukar vara med, den hade jag ju glömt! Men barnen kommer ihåg, det är tur det.
Jag har fotograferat hundratals barn och har aldrig fått avbryta en fotografering. Ibland är lillen inte på topp men vi lyckas alltid få fina bilder.
BARNFOTOGRAFERINGEN!
VAD HÄNDER NÄR VI BOKAT EN TID?

Ni får ett mail med mer information inför er fotografering.
Studiofotograferingsavgiften, 700 kr eller utomhusfotoavgiften, 800 kr, betalas vid fototillfället genom swish till 123 012 43 96 eller två dagar innan på bankgiro 5384-9014. Om vi har bokat utomhusfotografering utanför centrala Mora tar jag en extra kostnad på 6 kr / km. Exempel Orsa 800 kr + 198 kr = 998 kr.

Två veckor efter fotograferingen kommer ni tillbaks till mig. Då tittar vi igenom bilderna, ca 30 st redigerade bilder. Här gör ni er beställning på fotoprodukter eller digitala bilder. Under fotovisningen har ni 10 % rabatt. Finns det t ex mor-eller farföräldrar som vill beställa så är de välkomna också.

Lämna gärna era små till någon då det är en stund där ni ska få koncentrera er.

VAD SKALL DU TÄNKA PÅ?

Kom med ett utvilat och mätt barn. Ta med något som håller blodsockret uppe för barnet ifall det drar ut på tiden. Finns det någon leksak eller klipp på Youtube som alltid får ditt barn på gott humör, ta med det. Välj helst kläder utan stora tryck, som t ex tecknade figurer. Enfärgat i ljusare färgskala mot ansiktet blir finast på bild. Då hamnar barnets ansikte i fokus. Nederdelen är inte lika viktig i färgval. Till ettåringen finns lite kläder att låna, fråga mig innan så får ni bild på vad som finns.

PAKETERBJUDANDE 3 500 kr
Barnets första år – tre st fotograferingar inkl. inramat kollage 40x40 cm

Barnets första år, ibland kallat ”the year of chaos”… kan just vara en tid som bara rusar förbi. Därför har jag tagit fram ett fotopaket där vi preliminärbokar datum med fotograferingar som ni kan förhålla er till. I denna fotografering ingår tre st fotograferingar och ni väljer själv vilka.

Vid första fotograferingen betalar ni bokningspaketet. Efter varje fotografering väljer ni vad ni vill köpa till av de bilder vi tar. Album, tavla eller annat som faller er i smaken. Efter att året gått och alla tre fotograferingar gjorts får ni ett inramat kollage med åtta st foton och valfri ram att hänga på väggen. Ni bestämmer om jag ska välja ut de åtta fotona eller så bestämmer ni själva vilka foton det blir.

  • Gravidfoto i studio med en st outfit samt den klassiska magprofilen 45 min. Bokas in i vecka 28-36.
  • Nyföddfoto 2-4 h. Bokas in barnets första dagar i livet, dag 5-12 blir bäst.
  • Porträttfoto i studio samband med dop, kanske med dopdräkten, 45 min.
  • Sittande bilder 7-8 mån 45 min.
  • 1-årsbilder 45 min.